Община Русе

Днес беше официално представен новият имиджов клип за град Русе
24.02.2015
Print
Email

Днес, в Синема сити – Русе, беше официалната премиера на новия имиджов клип за град Русе. Видеото е възложено на Клъстър „Автономна платформа за граждански въздушни успуги“. Проектът е по задание на Община Русе със средства, осигурени от програма „Туризъм“ 2014.

На събитието присъстваха кметът г-н Пламен Стоилов и неговият екип, министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, народни представители, голяма част от туристическия бранш и медии. В своето приветствие, кметът на Община Русе изказа своето желание създаването на този имиджов клип да бъде началото на една мащабна политика за развитие и връщане на позициите на града като водещ културен център. Г-н Стоилов допълни, че с помощта на иновативни и нестандартни практики всички институции в града ще работят за подобряване на туристическата инфраструктура чрез създаването на атрактивна градска среда, реновиране на културните сгради и развиване на туристическия маркетинг в града. Клипът, който представя Русе, показва неизчерпаем стремеж към развитие и просперитет на града, център на Дунавския район, заяви кметът.

Използваната техника, за създаване на видеото, с кадри заснети от въздуха, се осъществи с помощта на шест роторен дистанционно управляем хеликоптер с триосна стабилизираща люлка за камерата. Използвани са две различни камери от въздуха, в зависимост от дневните и нощните кадри. В изпълнението на клипа са взели пряко участие 11 експерти, в това число един сценарист, един режисьор, двама видеооператори, един фотограф, един пилот на дистанционно управляема летателна система, един оператор на „летящата“ камера, двама диктори, един композитор тонрежисьор, както и един монтажист.

Клипът е изработен по предварително съгласуван сценарий и снимачен план, като всички необходими кадри са заснети в рамките на 12 дни, а общата работа по клипа е продължила почти 40 дни. Въздушните кадри са реализирани от „УФО пауър“ – същия екип и техническо оборудване, с което са заснети и въздушните кадри на холивудски продукции в България като „Непобедимите 3“, „Снайпер 5“ и други. Основната част от наземните кадри са дело на Николай Василиев. Озвучаването на български е изпълнено от професионален актьор – Любомир Кънев. Музиката е специално композирана за целта от Пламен Мирчев – Мирона.

Народният представител Пламен Нунев също изказа своята подкрепа за развитието на туристическия бранш, а министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова представи кратка презентация за концепцията за туристическо райониране. Тя наблегна на перспективите на града за развитие на културно-историческия, круизния, речния, еко и приключенски, шопинг туризъм.

По-рано днес г-жа Ангелкова посети и единствения по рода си в България екомузей с аквариум. Министърът заяви, че е изключително впечатлена и ще включи музея в програмата на Министерството на туризма за посещения в Дунавския район.  

Може да видите или изтеглите видеото на адрес:

https://www.ruse-bg.eu/bg/pages/535/index.html

Тържествена церемония по случай 3 март
Традиционният мартенски базар отвори в Русе
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот