Община Русе

ВОЕННИ ПОДРЕДИХА ПОЛЕВА БОЛНИЦА В РУСЕ
25.03.2020
Print
Email

 

Най-голямата зала в Русе – мултифункционалната "ОЗК Арена Русе“ се превърна във военно-полева болница в учение, координирано от Националния оперативен щаб за борба с COVID-19. То бе част от подготовката на община Русе за справяне със заразата. В учението участваха 100 военни от поделението в Русе, и формирования от Шумен и Сливен.

 

„Община Русе съдейства за осигуряване на коридор за превозването на леглата от база на „Държавен резерв и военновременни запаси“, съобщи координаторът Спасимир Димитров – директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“.

 

По време на учението в града пристигнаха 300 легла, които за около три часа бяха подредени както в голямата, така и в по-малките зали на "ОЗК Арена Русе“. 63 от леглата са разпределени в отделни малки помещения и на тях при необходимост ще бъдат лекувани пациенти с по-тежки форми на болестта или такива, на които се налага изолация.

В залата са обособени места за медицинските екипи, определено е място за столова, както и за необходимите санитарни възли.

 

След като военно-полевата болница бъде напълно готова, тя ще бъде дезинфекцирана, а оборудването ще бъде оставено за съхранение в залата, съобщиoще г-н Димитров.

БУФЕРЕН ПАРКИНГ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ С МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ 80 КАМИОНА, ОБОСОБИ ОБЩИНА РУСЕ.
ГРАЖДАНИ С УВРЕЖДАНИЯ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ДО ДВАНАДЕСЕТИ МАЙ ЗА ПОМОЩ ПО ПРОГРАМИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МОБИЛНОСТТА
КМЕТ

Пенчо Милков

РАДИО РУСЕ

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот