Община Русе

ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНАТА СЛЕД СНЕГОВАЛЕЖА
24.03.2020
Print
Email

В Община Русе пътищата се почистват и осоляват заради снощния снеговалеж. Снежната покривка е два сантиметра, но има снегонавявания в определени участъци.

 

Градският транспорт в Русе се движи безпроблемно. Наличните машини на снегопочистващата фирма са работили и през нощта. Пътната настилка се обработва основно с инертни материали.

 

•От общинската пътна мрежа са затворени сигнализираните пътища Мартен – Николово и Николово – Червена вода.

•Пътят Кубрат – Русе беше затворен, но е почистен и към настоящия момент е отворен. Затварянето на пътя създаде затруднение в придвижването на междуселищните автобуси, тъй като транспортната схема, обслужваща населени места от общината, е развита по него.

•В отсечката за Образцов чифлик са констатирани големи снегонавявания, имало е затрупан автомобил с хора. Изпратена е техника и ситуацията е овладяна.

•В кв. Долапите има авария на ВиК, която е оставила част от квартала без водоподаване. Дружеството е сигнализирано за отстраняване на повредата.

•Извадени са тежки камиони, които са закъсали по пътя Русе – Варна.

•По разклона от Хотанца за Ново село е имало навявания и закъсали автомобили – изпратена е техника за изваждане на хората и автомобилите от преспите.

 

Призоваваме гражданите, на които се налага движение с автомобили, да се съобразяват с пътната обстановка. Тя е променлива предвид климатичните условия, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения.

ГРАЖДАНИ С УВРЕЖДАНИЯ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ДО ДВАНАДЕСЕТИ МАЙ ЗА ПОМОЩ ПО ПРОГРАМИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МОБИЛНОСТТА
Кметът на Русе: Още не е дошла подкрепа към нас от Националния щаб, вярваме, че държавата скоро ще изпрати необходимото
КМЕТ

Пенчо Милков

РАДИО РУСЕ

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот