Община Русе

Русе ще чуе гласът на децата
14.02.2020
Print
Email

На 15 и 16 февруари в Английската езикова гимназия „Гео Милев“ ще се проведе първото от поредицата обучения по медийна грамотност. Русенските деца от различни училища ще получат повече знания за аудиовизуалните предавания за интерактивните комуникации и ще имат възможност сами да създадат медийни продукти, които отразяват актуални събития. В продължение на месец те ще имат възможност да влязат в ролята на журналисти и да създадат и развиват училищни медии, които ще бъдат обединени в портал Teen Station. Лектори ще бъдат журналистите Евелина Павлова, Балин Балинов и Боби Цветков.  Първото обучение ще се проведе на базата на Наръчник за създаване на съдържание за социални медии, разработен в партньорство с Уницеф и Асоциация на европейските журналисти. 

Инициативите са част от проект „Мрежа училищни медии“ на Фондация „Гласът на децата“, който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. Целта на проекта е да развие медийната грамотност сред децата на възраст между 13 и 18 години, да им даде възможност за изява и да допринесе за личностното им израстване.

Открит иновативен урок по родолюбие на бъдещите първокласници от детска градина „Слънце“
С интересни инициативи младежки парламент отбеляза деня на влюбените
КМЕТ

Пенчо Милков

РАДИО РУСЕ

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот