Община Русе

Заместник-кметът г-н Енчо Енчев взе участие в работна среща за организирането на дейностите за планиране и утвърждаване на приема на ученици в 8-ми клас
29.11.2019
Print
Email

Заместник-кметът по хуманитарни дейности г-н Енчо Енчев, заедно с началника на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев взеха участие в работна среща във връзка с организирането на дейностите за планиране и утвърждаване на приема на ученици в 8-ми клас в неспециализираните училища на територията на област Русе за учебната 2020/2021 година по покана на Регионалното управление на образованието.

Началникът на РУО-Русе д-р Георгиева, която беше модератор на събитието, представи презентация на реализирания държавен прием за учебната 2019/2020 година. Броят на учениците в Общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово, завършващи  основно образование е 1 660, като броят на професионалните гимназии е 13, на профилираните гимназии и средни училища – 13, а на обединените училища – 1. Броят на планираните паралелки в Държавния план-прием за 2018/2019 година е съответно: профилирани паралелки – 27 и професионални паралелки – 44. Бяха обсъдени различни въпроси, сред които бе отчетен факта, че предстоящия прием следва да отговаря на изискванията и тенденциите на пазара на труда;повдигнат беше въпроса за недостига на специалисти в областта на водния и ЖП транспорт, както и в химическата индустрия;бяха дискутирани и възможностите за ранно кариерно развитие и ориентиране на учениците и по-доброто качество на предлаганото им обучение.

На събитието присъстваха още  заместник областният управител на Област Русе Валентин Колев, представители на местните органи на национално представените организации на работодателите в област Русе, директори на професионални гимназии и други.

Заседание на Комисията за детето се проведе днес в Община Русе
Кметът на Русе Пенчо Милков участва в 43-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район
КМЕТ

Пенчо Милков

РАДИО РУСЕ

  Банер - Аз, градът  Банер Лимес  Банер - Проект Банер - Общинско предприятие Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот