Община Русе

Кметът Пламен Стоилов откри новата учебна 2019-2020 година в СУ "Христо Ботев"
16.09.2019
Print
Email

Днес, кметът Пламен Стоилов присъства на откриването на новата учебна година в СУ „Христо Ботев“. Традиционно, празникът започна с химна на Република България и издигането на националния трибагреник.

„Аз съм горд възпитаник на това прекрасно училище и се радвам, че благодарение проекта с европейско финансиране, който успешно реализирахме, днес то е преобразено. В тази обновена сграда и с този прекрасен колектив нашите деца имат всички необходими условия за да учат и спортуват.“

Той отправи пожелания за здраве и благополучие на учениците и благодари на родителите и учителите за търпението, неуморния труд и любовта, с които се грижат за децата на град Русе. На най-малките 88 първокласници той пожела на добър час и заяви да бъдат горди, че ще учат в едно от най-елитните училища. Отправи и поздравления към директора г-н Теодор Коцев за всеотдайността, която влага в утвърждаването на гимназията като еталон за качествено образование, а преди откриването г-н Стоилов се срещна  и с преподавателския състав.

На откриването на новата учебна година в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ присъства зам.-кметът Даниела Шилкова, която е бивш възпитаник на училището, а в СУ „Васил Левски“ празника уважи зам.-кметът д-р Страхил Карапчански.      Зам.-кметът Иван Григоров присъства на откриването на учебната година в ОУ „Отец Паисий“, а след това и на откриването на академичната година и в РУ „Ангел Кънчев“. Директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров присъства на празника в другото обновено през тази година училище МГ „Баба Тонка“. Секретарят на Общината присъства в СУ „Йордан Йовков“;главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска - в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия; началникът на отдел „Култура“ Анна Сипос - в СУПНЕ „Фридрих Шилер“;директорът на дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов - в ОУ „Иван Вазов“; директорът на дирекция „Здравни и социални дейност“ Катя Петрова – в ОУ „Ангел Кънчев“;гл. експерт в отдел „Култура“Ива Чавдарова – в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и  началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев – в ОУ „Любен Каравелов“.

 

     

Малчугани създадоха Градче на знанието в Русе
Русенци се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“
КМЕТ

Пенчо Милков

РАДИО РУСЕ

  Банер - Аз, градът  Банер Лимес  Банер - Проект Банер - Общинско предприятие Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот