Община Русе

300 деца на олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя“
15.03.2019
Print
Email

Днес в Средно училище „Васил Левски“ се проведе  Олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“. Инициативата се организира от Института за пътна безопасност, заедно с Община Русе и РУО-Русе.

На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, Румен Кръстев – старши инспектор в отдел „Транспорт“, директорът на училището-домакин „Васил Левски“ Галин Ганчев и много педагози и директори на русенски училища.

В началото кметът Пламен Стоилов поздрави всички деца за активността и ги насърчи да бъдат по-внимателни, когато са на улицата.

Участие в Олимпиадата взеха над 300 ученици от 5, 6 и 7 клас на ОУ „Никола Обретенов“, СУ„Васил Левски“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Ангел Кънчев“. Децата бяха разделени на два отбора и в рамките на час отговаряха на въпроси, свързани с безопасността на пътя.

Такива инициативи дават възможност за по-задълбочено изучаване на  безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията на отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата, заяви Богдан Милчев от Института по пътна безопасност и се ангажира в Русе да има още подобни събития.

Петър Ванев се впуска в последния етап от Тройната корона
Програма на 59. Международен фестивал "Мартенски музикални дни" 2019 16 – 17 март
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот