Община Русе

Кметът Пламен Стоилов: Не съм доволен от снегопочистването, ще наложим санкции в пълен размер
13.01.2017
Print
Email

Категоричното си недоволство от снегопочистването в града изрази днес сутринта кметът Пламен Стоилов по време на редовното заседание на щаба за действие при тежки зимни условия в общината.

„Ще наложа глоба на снегопочистващата фирма, затова че не са почистени второстепенните улици, тротоарите и малките населени места. През последните дни при лични мои проверки установих, че фирмата не е осигурила необходимата техника за снегопочистване и не е работила с нужното натоварване. Община Русе няма да плаща за несвършена работа“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той благодари на гражданите, които ежедневно му сигнализират по телефона за непочистени улици и тротоари.

„Давам два дни срок на фирмите, които са ангажирани със снегопочистването, да си свършат работата и да почистят малките улици и тротоарите в града. Ще завишим контрола, за да гарантираме, че до събота през нощта градът ни ще бъде изчистен. Машините трябва да работят при пълно натоварване, като този режим да продължи денонощно“, заяви още кметът. Днес ще бъде изпратено и официално писмо до фирма РПС с предупреждение, че ще бъдат наложени санкции в пълен размер за несвършена работа. 

 „Призовавам гражданите да не паркират на забранени участъци. През последните дни приоритетно чистим общинските паркинги и изнасяме снега оттам, за да може русенци да се възползват и да спират безплатно до края на седмицата на местата в зоните за краткосрочно паркиране, за да не се пречи на снегопочистващата техника“, заяви още Стоилов.

Кметът Пламен Стоилов награди Спортист на годината за 2016-а година - Севда Асенова
30 машини разчистват улици и тротоари в Русе, грипната ваканция продължава
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

РАДИО РУСЕ

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот