Община Русе

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” отбеляза 135-тата си годишнина в Русе
15.01.2016
Print
Email

Днес в Русе се проведоха честванията по повод 135-тата годишнина от създаването на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”.

На официална пресконференция в Заседателна зала присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, капитан Iранг проф. д. в. н. Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, капитан Iранг доц. д-р Калин Калинов – зам.-началник по учебната и научна част и други представители на Военноморското училище.

Като домакин, г-н Стоилов приветства делегацията и заяви, че за него е изключителна чест тържествата да започнат именно от Русе. „Дълги години Военноморското училище във Варна доказва висок професионализъм и стремеж към развитие. Ние като русенци сме тясно обвързани с историята и традициите на училището, защото корените на военноморското образование тръгват именно от тук,“ заяви кметът Пламен Стоилов.

Проф. Медникаров увери, че е щастлив, че е в града, в който са положени основите на ВВМУ. По думите на началника на морското училище, институцията, която ръководи е една от най-добрите в страната с над 2 800 студенти. „Стремим се да създаваме по-добри условия за работа и възможност за по-качествено обучение. Благодарение на добрата международна оценка на ВВМУ, към настоящия момент се обучават студенти от над 10 държави“, допълни проф. Медникаров.

Програмата на честванията включваше още церемония по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка, тържествено шествие, което продължи към ул. „Александровска” до площад „Свобода”. Сред присъстващите бяха кметът Пламен Стоилов, Митрополит Наум, зам.-областният управител Явор Янчев, председателят на Общински съвет – Русе чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, както и Асоциацията на възпитаниците на морското училище във Варна, граждани и гости на града.

От 17 ч., в Голяма зала на Доходното здание ще се проведе Тържествено събрание –концерт по повод празника на Морското училище, където г-н Стоилов ще награди двама отличили се преподаватели и един курсант.

Със заповед на кмета се активира плана за работа при екстремни зимни условия и се привлича допълнителна техника
Кметът Пламен Стоилов се срещна с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

РАДИО РУСЕ

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот