Община Русе

Стартира конкурсът „Европейска награда за млади фермери” 2014
14.12.2013
Print
Email

За втора поредна година, в Европейския парламент се организира конкурс за млади фермери „Европейска награда за млади фермери”. Целта на наградата е да се фокусира вниманието върху централната роля на младите земеделски производители в селските райони, да направи по-видими иновативните подходи, които те предприемат за развитието на селското стопанство.
Конкурсът e иницииран от „посланиците“ на младите фермери от страните, победители в първото издание на конкурса – Португалия, Испания, България и Австрия. Това са евродепутатите от Групата на ЕНП Нуно Мело, Мария Аусилиадора Кореа Самора, Мария Габриел и Елизабет Кьостингер.
Право на участие имат всички европейски фермери под 40-годишна възраст. Печелившият проект от всяка страна-членка ще се състезава с конкурентите си на европейско ниво. Основните критерии за оценка на реализираните проекти са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, прехвърляне и поддържане на иновативни методи в селското стопанство. Регламентът предвижда три награди – за най-добър проект, най-устойчив проект и най-иновативен проект. Те ще бъдат връчени на официална церемония в рамките на Европейския конгрес на младите фермери в ЕП на 29 януари 2014 г.
На национално равнище евродепутатът Мария Габриел в партньорство с Националната асоциация на младите фермери в България /НАМФБ/ ще извършат селекция на подадените заявления в съответствие с критериите за допустимост, посочени в регламента на наградата. От допуснатите проекти ще бъде определен един от България, който да бъде представен на журито в ЕП за Европейската награда.
Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие, състоящо се от следните документи: името и данните за контакт; кратко описание на стопанството и мотивация за ангажимента със земеделие; представяне на вече реализирания проект на младия фермер, което не трябва да надвишава 3 страници; може да бъде предоставен допълнителен материал (DVD, снимки, брошури и т.н. …)
Заявленията се подават до 20 декември на български език на и-мейл: mariya.gabriel-office@europarl.europa.eu
Церемонията по обявяване и награждаване на победителите ще се състои през януари 2014-та година по време на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел.
Подробна информация за регламента на наградата може да намерите на официалната страница на Мария Габриел на адрес: http://mariya-gabriel.eu/page.php?id=3230&sec_id=2&lang=bg, както и на страницата на Националната асоциация на младите фермери в България.

Изпълнители от Общински младежки дом – Русе на турне в Унгария
Рок концерт на 14-ти декември
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

ВРЕМЕТО

Радио Русе

www.cem.bg

   

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект  Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - РусеБанер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминацияБанер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот