Община Русе

Великденско хоро се изви на площада в Русе
8.04.2018
Print
Email

Днес, на площада пред сградата на Общината, се проведе 28-то издание на традиционното „Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“. С приветствие към публиката от името на кмета Пламен Стоилов се включи зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе г-жа Наталия Кръстева. „Нека съхраним вярата в чудото на Възкресението и да запазим добротата в себе си за един по-добър свят“, заяви г-жа Кръстева и пожела на всички здраве и благоденствие.

Публиката беше привлечена с богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие взеха ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, младежки ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Здравец“ при ОбДЦКИ и ФТС „Зора“ при Общински младежки дом – Русе. Със своята артистичност водещите – Ралица Константинова и Йовко Кънев, направиха празника още по-пъстър и привлекателен.

Концертната част беше допълнена от традиционните конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец, в който децата винаги са най-активни. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак беше решена от компетентно жури.

Както повелява традицията, на Великден се завъртя и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което, освен всички участници в концерта, се включи и русенската публика.

След концерта беше разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, които бяха осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Избраните късметлии спечелиха куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Двете най-големи награди бяха семейна почивка или екскурзия по избор, осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“ за г-н Павел Янков и традиционното живо агне, което и тази година беше осигурено от денонощен магазин „Чарли“, спечелено от Катерина Гунева.

Община Русе набира предложения за Награда „Млад творец“
Община Русе набира предложения за Награда „Русе“
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот