Община Русе

Къщичка - библиотека в СУ "Йордан Йовков"
4.12.2017
Print
Email

На 6 декември 2017 година от 11:30 часа в СУ „ Йордан Йовков“ ще състои официално тържество по повод поставянето на къщичка-библиотека в училището.

Идеята за къщички – библиотеки в училищата е на русенския клуб „Мечтание“. Тя се реализира по проект, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Проектът предвижда изработването и монтирането на общо 15 къщички-библиотеки до края на 2018 година, които да са част отестетиката на училищните дворове.

Две от къщичките са монтирани в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ по една – в МГ „Баба Тонка“, ОУ „Любен Каравелов, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Йордан Йовков“. Още две къщички трябва да бъдат монтирани до края на годината и в СУЕЕ „Свети Константин – Кирил Философ“.

Къщичките – библиотеки ще предоставят възможност на учениците и учителите да обменят книги. Всеки, който прояви желание да си вземе безвъзмездно книга от библиотеката,ще може да направи това само ако остави друга на нейно място. Целта на проекта е насърчаване на четенето сред младите хора.

Коледната елха грейна в центъра на Русе
Опита на Русе в кампанията "Европейски град на спорта" представи д-р Карапчански на конференция в София
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот