Община Русе

Приключи срокът за приемане на материали за участие в 10-ти Национален ученически конкурс „Стоян Михайловски”
12.10.2017
Print
Email

Приключи срокът за приемане на материали за участие в X. Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

Конкурсът се провежда в два раздела: „Литературно творчество” и „Журналистика”, като за поредна година има обявени теми. За първия раздел тя е „Невъзможното щастие” и е посветена на 130-ата годишнина на Димчо Дебелянов, а за втория е „Всичко се състои в нашите задружни сили” и е посветена на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Интересът и тази година е огромен, като доказателство са големия брой участници от цялата страна и техните творби, разпределени в три възрастови групи - от І до ІV, от V до VІІ и от VІІІ до ХІІ клас. Участват млади поети, писатели и журналисти от Русе, Варна, София, Казанлък, Велинград, Пловдив, Търговище, Шумен, Разград, Монтана, Троян, Тервел, Карнобат, Кърджали, Перник, Добрич, Сливен, Тутракан, Кюстендил, Бяла Слатина, Видин, Петрич, Стражица, Провадия и др.

Тази година в конкурса участват над 150 ученици на възраст от 2 до 12 клас, разпределени както следва: в раздел „Литературно творчество“ /поезия и проза/ са над 80 с над 85 творби и в раздел „Журналистика“ индивидуалните участници са 47 с 50 творби и 6 колектива /с над 40 участници/.

Компетентно жури с Председател – доц. д-р Руси Русев от РУ „Ангел Кънчев” ще оцени получените творби и ще класира участниците.

Награждаването на отличените млади творци ще бъде в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, като те ще получат дипломи, плакети и предметни награди, осигурени от спомоществователи. Церемонията и празничният концерт ще се състоят на 28 октомври, от 11:00 ч., в зала „Европа” на Доходно здание.

Входът е свободен.

Кметът Пламен Стоилов връчи сертификти на 9 участници в инициативата "Мениджър за един ден"
Зам.-кметът Наталия Кръстева откри нова зона за отдих и игра в Ново село
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

 

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект  Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - РусеБанер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминацияБанер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот